20091011

sevgili kış a mektup





sevgili kış,

geliyor olmanla birlikte kapkalın paltolara, deri ceketlere, kocaman yün atkılara, mat mus çoraplara, favori tozluklara ve ponpon eldivenlere de kavuşmanın zamanı yaklaşıyo ve seviniyoruz (: sana seninle ilgili en derin ve içten duygularımı anlatmak isterim..
mesela sen geldiğinde, tozluk giyince kendimi mutlu hisseden garip bi insanım ben. böyle oturduğumda ayakkabılarımın uçlarını birbirine değdirip üstten bakarım o tozluklara sevinirim filan, güzel yani. her sene bu zamanlar, hadi bi gelicekse gelsin artık kış, bi yağmur filan yağsın bişey olsun ayh ben de şeffaf şemsiyemi alıp dışarı çıkıyim bi izliyim kafamı yukarı kaldırıp gibi cümleler beynimde ordan oraya gidip gelirler.
üşümenin de çoğu zarar olabiliyo tabiğ, özellikle de benim gibi her daim grip aşısı yaptırmasına rağmen ısrarla grip olmaktan vazgeçemeyenler, kararında ıslanmalı yağmurda. bi de ben severim ıslanmayı; hani saçlarınızda küçücük damlalar kalıyo böyle, hani giysileriniz tam ıslanmıyo, hani böyle üşümekle üşümemek arasında oluyosunuz, asfaltın rengi koyulaşıyo, denizde hafif bi kıpırdanma oluyo yağmur damlaları yüzünden. evet, bu tam olarak yağmur çiselemesi olarak adlandırılmalı, yoksa sıçan gibi ıslanmak pek hoşlaşmadığımız bişey.
neyse konuyu dağıtmayalım, işte beynimdeki sesler yine çoğaldı bu aralar, cümleler gerçekleşmeyi bekliyo. sen gelsen, hava biraz soğusa daha mutlu olucam, ama biraz soğusun atkı filan takabilicek kadar yani, abartmasın mümkünse (oldu mu sen söylersin).
bir de bu sene geldiğinde göreceklerin arasında uzuuun çizmeler ve yün elbiseler, ugglar, kadifeler, deriler, ve devasa atkılar mevcut. bu sene işim başımdan aşkın modda olduğumdan devasa atkı filan öremiyciim (önceden örmüşlüğüm var mı ki hım), anneme söylemeyi planlıyorum, bakıcaz. çook salaş ve güzel duruyolar, üşümek gibi bi seçeneğiniz olamaz onlarla cıx sanmıyorum..
bu yani. o zaman gel hadi. hatta haydi gel gel.

imza: juicypuce

2 yorum:

AYŞİM ÖZGÜR dedi ki...

:) ha ha bu benım her ay Uniq'te mevsimlere yazdığım mektuplara benzemış! Mevsımlerle mektup arkadaşlığı...

pucé dedi ki...

(:
güzel bişi bu, ama genelde cevapsız oluyo bu tür mektuplar; günün birinde esrarengiz bir şekilde kıştan mektup gelmesini umut ediyorum..