20081124

"dOMINO" dancing!


geçenlerde izlediğim çok güzel olmayan ama izlettiren, nasıl derler şöyle atraksiyonlu bir 2005 filmi: "domino". başrolde derin bakışlı hatunumuz keira knightley, nam-ı diğer domino bulunuyor ki bu da filmin söz ettiğim izlettiren kısmı oluyor. keira öyle klasik dönem kıyafetleriyle ve saçları örgülü olarak karşımıza çıktığı "pride&prejudice","atonement", hatta vizyona yeni giren "the duchess" gibi filmlerdeki görünüşünün aksine, domino'da çok farklı bir havada. açık söyleyeyim izlerken filmden çok dikkat ettiğim şey kendisiydi (zira dvd kiraladığım dükkana girdiğimde de filmin kapağı ilgimi çekmişti: "wow güzel stil" şeklinde). herneyse..

o halde biraz nasıl olduğundan bahsedelim: ilk olarak saçlar. kısacık diye tabir edebileceğim ama tarzından bişey eksiltmeyip artıran bir stil. yan kısmı az miktarda kazınmış ama alında yandan aşağı kısma doğru uzayan bir kakül bırakılmış, dipleri kahve tonda, geneli sarı röflelenmiş saçlar. keira hanımın alnı çok dar olmadığı içindir herhalde bu kadar yakıştırmam. zaten birde filmdeki rolü gereği (bounty hunter?!) bir oraya bir buraya savrulan, ahenk içinde olan saçlar her karede insanın gözüne çarpmakta. ikinci olarak da kıyafet seçiminden bahsedeceğim: filmde kendisini giydiren şahsın kim olduğunu bilmiyorum ama genel olarak doğru seçimler yapılmış gibi gözüküyor. üst fotoğrafta da gördüğünüz gibi "bir bounty hunter'a olsa olsa 'rocker girl' imajı olur." diye düşünülmüş olmalı ki hafif dantelli 'zebra' bustiyer ve metal zımbalı deri ceket giydirilmiş kendisine. filmin diğer karelerinde de genelde bir atlet-yırtık kot ikilisi ve takılarla çıkıyor karşımıza domino..
böylece bu filmin keirayı niye 'deiğişik' gösterdiğini de anlatmış oldum. arzu ederseniz bir de siz izleyin tabi. bahsetmediğim birşey daha ekleyelim; gerçek bir hikayeye dayanıyor domino filmi ve asıl domino harvey bu şekilde seksi rocker imajlı deil.. bu da yönetmen koltuğundaki tony scott veya senarist olan richard kelly'nin tercihidir diyor, bitiriyorum.

Hiç yorum yok: